problem z elektryką ....

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • arturos
    Drive
    • 2007
    • 75

problem z elektryką ....

Witam

mam to samo w swoim szkodniku, słychać to na zimnym silniku i pukanie dochodzi z miedzy zegarami a konsolą środkowa. Miałem farta i to występowało przy pracowniku ASO i po diagnozie przez VAG-a powiedział że tak może występować a jak mu powiedziałem że od nowości tego nie miałem to się trochę zmieszał i powiedział że to dużo roboty żeby wymienić tan silniczek (trzeba całą desko zdejmować)
  • W1Michał
    Rider
    • 2006
    • 351

problem z elektryką ....

mam kłopot - po pierwsze wentylator chodzi non stop po wyłaczeniu silnika,
    temperatura na wskaźniku ani drgnie, na bezpieczniku na akumulatorze od ładowania+
    grzeje sie strasznie mam sporo sprzetu audio i nie wiem czy jakies zwarcie czy co,
    szkoda auta i sprzetu, na dodatek zapaliła się kontrolka check engine, na tym bezpieczniku
    była luźna nakretka i nie wiem czy jest gorący i nierówne ładowanie że była luźna czy jest jakies zwarcie i sie grzeje i dlatego się zluzowała, dzioeki z góry za pomoc
    http://www.elcal.pl/

Komentarz

• koja86
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 3178

wentylator za sprawą czujnika temperatury będzie chodził .Czujnik prawdopodobnie Ci odmówił posłuszeństwa .Najlepiej ato wrzucić na VAGa i zdjagnozować usterkę. Check engine to raczej katalizator . Jeśli był lużny zacisk to pewnie dla tego się grzało .
      Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• salvado
        Rider
        S_OCP Member
        • 2005
        • 314

W1Michał,
        wentylator chodzi non stop po wyłaczeniu silnika
        czy to oznacza, że rozłączasz klemy, żeby go wyłączyć????

Czy jesteś w stanie sprawdzić, jaki prąd płynie (w sensie: ile auto prądu zżera) na postoju przy wyjętym kluszyku?
        Staram się pisać poprawnie po polsku.

Komentarz

• W1Michał
          Rider
          • 2006
          • 351

Zamieszczone przez salvado
          W1Michał,
          wentylator chodzi non stop po wyłaczeniu silnika
          czy to oznacza, że rozłączasz klemy, żeby go wyłączyć????

Czy jesteś w stanie sprawdzić, jaki prąd płynie (w sensie: ile auto prądu zżera) na postoju przy wyjętym kluszyku?
          dokładnie, musze odpiac klemy by wentylatory przestały działac,napiecia nie moge zmierzyc - nima czym,jestem umuwiony w serwisie ale troche boje sie tez o audio,
          od dóch dni tez miałem problem z temperatura p podczas jazdy nie było więcej
          jak 50-60st, na postoju rosła i nie wiem czy termostat jest tez dobry, teraz
          temp nie rosnie wogóle,wentylatory chodzą non stop i check sie swieci - sajgon poprostu

[ Dodano: Pią 04 Kwi, 08 21:08 ]
          dokładnie, musze odpiac klemy by wentylatory przestały działac,napiecia nie moge zmierzyc - nima czym,jestem umuwiony w serwisie ale troche boje sie tez o audio,
          od dóch dni tez miałem problem z temperatura p podczas jazdy nie było więcej
          jak 50-60st, na postoju rosła i nie wiem czy termostat jest tez dobry, teraz
          temp nie rosnie wogóle,wentylatory chodzą non stop i check sie swieci - sajgon poprostu

Komentarz

• koja86
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 3178

W1Michał, czujnik wychwytuje że masz gorący silnik więc załącza wentylatory
            Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• W1Michał
              Rider
              • 2006
              • 351

orientujecie sie może ile kosztuje ten czujnik z robotą ? po za tym zapalila mi sie check engine ale z tym to raczej nalezy jechać do ASO :roll:

Komentarz

• koja86
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 3178

to będzie wszystko powiązane , ale czujnka nie wymieniaj w ciemno podepnij VAGA a czujnik to około 35zł
                Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• W1Michał
                  Rider
                  • 2006
                  • 351

dzieki panowie za info, generalnie auto mam w sumie nie zbyt zdolne do jazdy własnie poprzez ten wentylator, silnk w dodatku dziwnie pracuje i rozwalil mi sie termostat a do ASO umowiony jestem dopiero na środe :shock:

Komentarz

Pracuję...